Welcome, visitor! [ Register | Loginrss

 

 

APARTMANI I SOBE – SKALINADA – OMIŠ LOKVA ROGOZNICA • City: LOKVA ROGOZNICA
 • Street: IVAŠNJAK MAGISTRALA 17
 • Country: Hrvatska
 • Zip/Postal Code: 21317 LOKVA ROGOZNICA - OMIŠ
 • No. of rooms: 11 PARTMANA + 7 so
 • Sea View: YES
 • Air Condition: YES
 • Parking: YES
 • Balcony / Terrace: YES
 • Internet: YES
 • Breakfast included:: YES
 • Ground Floor: YES, NO

Owner Name

TONČI BAUK

Contact Phone

00385 98 851 604 ; 00385 97 797 25 72

APARTMANI I SOBE – SKALINADA – OMIŠ LOKVA ROGOZNICA - Opis apartmana

www.pansionskalinada.com

Ugostiteljsko-turistički objekt “Skalinada” s tri zvjezdice nalazi se na Omiškoj rivijeri-Lokva Rogoznica, udaljen 9 km od Omiša. Danas taj gradić s nizom okolnih rivijernih mjesta stiješnjenih između plavetnila mora i surovih planinskh stijena, diči tradicijom privatnoga turističkog smještaja za sve željne tihog, ali aktivnog odmora na rijeci, planini ili na moru. Povijesno srce grada živi i danas u teško osvojivoj stijeni koja je bila utočište gusara, a danas u njezinu podnožju u ljetnim noćima odzvanja klapska pjesma po kojoj je taj grad poznat. Omiška rivijera je poznata po prostranim pješčanim i šljunčanim plažama te po izvorima slatke vode. U uvali Vrulja, nad kojom su stotine metara visoke hridi vratolomno uranjaju u more, čak i na morskoj površini vidljivo je jedno takvo izvorište pitke vode.
Objekt Skalinada udaljen je 25 km od Makarske koja uz stalno nov i zanimljiv noćni život grada koji je okupljalište mladeži, rivijere, pružaju se i mogućnsti upoznavanja bogate prošlosti Makarske u muzejima i samostanskim zbirkama. Skalinada je udaljena 30 km od Splita, slobodno bi se moglo reći kako je prvi turist u srednjoj Dalmaciji u “najlipšem gradu na svitu”, kako splićani vole zvati svoj 1700 godina star grad, bio rimski car Dioklecijan, kada je baš tu uvalu izabrao za mjesto gradnje svoje palače i umirovljeničkog uživanja, a pod nogama mu je bio-cijeli svijet. Danas je Split kulturni i gospodarski centar regije sa oko tristo tisuća stanovnika, najveći grad na hrvatskoj obali Jadrana i njegova najveća morska vrata u svijet.
Srce grada živi i danas u slojevitoj povijesti koja se gradila od antike do današnjih dana, a zbog čega je povijesna jezgra s Dioklecijanovom palačom upisana u registar svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Nezaobilazno je mjesto turističkih posjeta svih koji se nađu u širem okruženju toga najstarijega, a vječno mladoga grada.
Objekt Skalinada je smješten u neposrednoj blizini 1 km dugih šljunčanih plaža čistog mora. Ima restoran s prekrasnom terasom. Sedam soba i sedam apartmana s kupatilom i balkonima te četiri apartmana neposredno uz cestu gdje je pristup invalidima olakšan. Jednostavan i lagan prilaz i parking za veliki broj automobila. Osim samih noćenja možete imati polupansion, puni pansion ili samo noćenja s doručkom. Ugostiteljsko-turistički objekt “Skalinada” pruža pravo mjesto za vaše ugodne trenutke: poslovne, obiteljske i uopće svakodnevne naravi.Možemo vam organizirati posjete u navedenim gradovima i ostalim predivnim Dalmatinskim gradovima poput Dubrovnika, Zadra, Šibenika, jednodnevni izlet brodom do prekrasnih otoka Brača,. Hvara, Visa. I rafting rijekom Cetinom koja prolazi Omišem gdje ćete dobiti izvrsnu uslugu, netaknutu prirodu. Ukusno domaću hranu i srdačne zaposlenike koji se brinu za skipere, opremu,osiguranje, prijevoz i marendu.

Ad Reference ID: 38356c35e03775ee

No Tags

1,591 total views, 1 today