Welcome, visitor! [ Register | Loginrss

 

 

APARTMANI VILLA KORINA – ŠIBENIK  • City: 22010 Brodarica (Šibenik)
  • Street: Krapanjskih spužvara 20 a
  • Country: Hrvatska

APARTMANI VILLA KORINA – ŠIBENIK - Opis apartmana

antepilic1@gmail.com

Ante Pilić
Krapanjskih spužvara 20 a
22010 Brodarica (Šibenik)
Telefon:+385 (0)22/351-207
+385 (0)22/310-021
Mobitel:+385 (0)98/570-246

Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, posred istočne obale Jadranskog mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, ćudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo.

Otočni dio Šibensko – kninske županije sastoji se od 242 otoka, otočića i nadmorskih grebena. Taj arhipelag se nalazi pretežno u sjeverozapadnom dijelu šibenskog akvatorija, ističe se razvedenošću, ogoljelošću svojih površina i slabom naseljenošću – u šibenskom području svega je 10 otočkih naselja. Ovi otoci sa svojim slikovitim uvalama, čistim morem i mirisom Mediterana privlače posjetitelje i turiste željne boravka u tišini i ljepoti netaknute prirode. Na ovom prostoru smještena su dva nacionalna parka: NP Kornati (arhipelag s oko 150 otoka) i NP Krka (rijeka s brojnim slapovima). Na ulazu u nacionalni park Krka nalazi se slikovito malo mjesto Skradin. Da je raznolikost i osebujnost tog prostora od davnine privlačila čovjeka svjedoče diljem rivijere sačuvani tragovi prošlosti, od prapovijesnih gradina i rimskih naselja do srednjovjekovnih i renesansnih utvrda i građevina.

Cjelokupno područje je pod utjecajem mediteranske klime sa srednjom godišnjom temperaturom od 15,7 °C, insolacijom od sedam sati prosječno dnevno i sa 886 lit. oborina godišnje. Biljni pokrov čini zimzelena, mediteranska, a prema unutrašnjosti submediteranska vegetacija. Najpoznatija turistička mjesta na Šibenskoj rivijeri su: Vodice, Primošten, Rogoznica i Otok Murter (mjesta Murter, Betina, Tisno i Jezera). Turistička i ugostiteljska ponuda Šibenika i okolice raznovrsna je i kvalitetna, zadovoljava motive i interese turista, nautičara, rekreativaca, izletnika, kupaća…

Ad Reference ID: 6565209c21b293a0

No Tags

858 total views, 1 today